Nigeria is een van de landen waar digitaal centralebankgeld (CBDC) al is uitgerold, de zogenaamde eNaira. We hebben hier al veelvuldig bij stilgestaan in de afgelopen jaren, zie daarvoor o.a. dit dossier. Helaas voor de centrale bank aldaar zijn mensen totaal niet geïnteresseerd in deze digitale munt. Om die reden manipuleerde de regering haar inwoners om deze munt te accepteren, door Nigeriaanse burgers enkel nog maar omgerekend $45 te kunnen laten pinnen in cash. Bij de eNaira werd die limiet echter níet gehandhaafd, en de centrale bank van Nigeria hoopte dat de bevolking daarmee massaal over zou stappen op de eNaira. Daar bleek echter bijna niemand voor warm te lopen. Slechts 0,5% van de bevolking is nog maar overgestapt, en de rest zocht haar toevlucht in o.a. cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin.
Gevecht Het gevecht tegen financiële vrijheid is momenteel goed merkbaar. De beurzen liggen na een flinke bullrun al een tijd op hun gat, en dat is ook in de cryptowereld goed te merken. De regeringen van o.a. Europa en de Verenigde Staten misbruiken de misstanden bij gecentraliseerde exchanges zoals FTX om crypto weg te zetten als ondoorzichtige rommel zonder intrinsieke waarde. Mede daardoor daalt de waarde momenteel enorm. De waarheid is echter dat crypto juist bedacht is om daar een antwoord op te geven! Bitcoin werd ruim 10 jaar geleden uitgevonden om a. gedecentraliseerd te zijn en b. volledig transparant. Geen enkele grote partij heeft in haar eentje het beheer over Bitcoin, wat haar waarschijnlijk de meest gedecentraliseerde munt maakt. Bovendien zijn alle transacties openbaar. Het is juist onmogelijk om weg te komen met criminele transacties, omdat alles via de blockchain te volgen is. Nigeria is één van de weinige landen waar de CBDC al uitgerold is. In andere landen is het nog niet zover. Hier kunt u het volledige overzicht vinden en op elk land klikken voor meer details. Controle
Om die reden vinden centrale banken de blockchaintechnologie van crypto juist zo interessant, omdat ook zij graag al uw transacties in beeld willen hebben. Dat niet alleen; zij willen het ook controleren en manipuleren. Dat is iets wat bij Bitcoin niet mogelijk is. De huidige prijs van Bitcoin reflecteert daarom naar mijn idee niet helemaal de échte waarde. Niets in dit artikel is echter financieel advies. De wereld van crypto rommelt denk ik nog lang na, en het zou kunnen dat de prijs van diverse munten nog verder kelderen voordat het beter wordt. En hoewel dit bericht over Nigeria misschien goed nieuws lijkt, is het nog steeds maar de vraag of de voorvechters van (financiële) vrijheden dit op korte termijn wel gaan winnen van de globalisten. Wie Openbaring 13 gelezen heeft, weet dat de huidige tijd hier wel heel erg op begint te lijken. Is dit nog af te wenden? Weet dat wat er ook gebeurt, Christus nog steeds op de troon zit en de opname elke dag een dag dichter bij komt. Het kómt goed! (: God bless!
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Categorieën
Alles
Archieven
Maart 2025
|